Rulada de porc fiarta si afumata

de Constelatialeu in Porc, 22 Dec 2016 | 11878 vizualizari

 

E sezon, deci ''porcariile'' sunt la putere.....

 

INGREDIENTE

  • bucata de carne impanata, de la burta cca 2 kg
  • bucatele de carne macra, taiate fasioare
  • condimente - aici fiecare jongleaza cu ce condimente vrea ( cimbru, boia iute, piper, usturoi pudra )
  • cca 100 ml ulei 
  • sare
  • praporul de la porc
  • zeama de varza
  • boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc fiarta si afumata:

Am impartit bucata de carne in doua si am taiat-o in asa fel incat sa nu fie foarte groasa (bucata de la burta e impanata si nu foarte groasa, se poate ''extinde'' destul de mult). Intr-un castron, punem condimentele si le amestecam cu uleiul, apoi cu o pensula, le intindem pe toata suprafata bucatii de carne, apoi tavalim si bucatele de carne si le asezam pe suprafata bucatii de carne. Intindem praporul, asezam bucata de carne si apoi o rulam cat mai strans.  Legam cu sfoara. Asezam bucatile intr-un tuci mai mare, turnam zeama de varza , adaugam boabe de piper si foi de dafin. Lasam sa fiarba cca. 1 si 1/2 ore, apoi scoatem rulada, lasam sa se raceasca si apoi o punem in afumatoare, la afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc fiarta si afumata" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu legume la cuptor